Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
ОРХИДЕИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА НА БАН 2013

ОРХИДЕИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА НА БАН 2013

Публикувано от bimbargo на 04 март 2013 г.

Последна промяна на 10 март 2013 г.

Във връзка с цъфтежа на орхидеите, БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА при БАН представя изложба

“ОРХИДЕИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА НА БАН 2013”

От 09 до 17 март 2013г.

Семейство Салепови (Орхидеи) са едно от най-големина семейство сред цветните растения, с над 5% от всички тях. Възникват сравнително късно в процеса на еволюцията, като в наши дни, орхидеите се срещат на всички континенти, като някои от тях преминават границата на Полярния кръг, а други се изкачват до над 5000 м н.в., Има дори такива, които са се приспособили към живот под земята! За ботаниците те са много интересен обект за изследване, а за любителите на природата – приоритетни за опазване. За много хора, орхидеите са символ на невероятна красота и оригиналност.

Тази година зимата е топла, но неравномерна по отношение на дните със слънчево греене. Венерините пантофки и цимбидиумите следват обичайният си ритъм и цъфтят, цъфтят дендробиумите от Австралия: прекрасен, деликатен и дендробиум на Кинг. Цъфтят и някои от дендробиумите от районите с мусонен климат – на Лодигез, полупрозрачния, напъпил е и благородния дендробиум. Разбира се цъфтят и орхидеи пеперуди, отделни катлеи, одонтоглосумни видове и хибриди, целогинета и други.

Все повече са любителите на цветя в България, които се увличат от оригиналните и красиви цветове на орхидеите и ги отглеждат у дома си. В тази връзка, изложбата ще бъде запазена и след 17 март, но вече с обичайното работно време от вторник до събота (без неделя!). С разцъфването на нови видове, ще подменяме част растенията в експозицията. Популярните вече „Уроци за орхидеи” ще се проведат през април, като датите ще бъдат съобщени допълнително.

Информация ще можете да получавате и от Фейсбук страницата  ни.

Разположение и транспорт:
Местоположение на Ботаническа градина при БАН
Градината се намира в подножието на Витоша, над Околовръстния път между бул. “България” и бул. “Черни връх” (Драгалевско шосе).
• Авт. № 111 - спирка Киноцентър;
• Авт. № 64 - спирка Киноцентъра;
• Достъп с лични автомобили само от Околовръстен път, локалната лента на южното платно.
Телефон за справки и информация: 967 11 05

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook