Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
Кориантес (Coryanthes)

Кориантес (Coryanthes)

Семейство Салепови (Orchidaceae)

Публикувано от на

Последна промяна на 23 април 2007 г.

Родът Coryanthes е описан от сър William Hooker в началото на миналия век. Разпростраанени са от Мексико до Бразилия . Обичат високи температури и въздушна влажност. В естесвени условия често се откриват в близост до реки.
Кориантес (Coryanthes)Тези орхидеи са в симбиоза с някои видове мравки. Растенията осигуряват нектар и основа за изграждането на мравуняка ,а мравките ги пазят от вредители и ги наторяват с отпадните си продукти. Представителите на Coryanthes имат много сложно устройство на цвета и могат да се опрашват само от определен вид пчели, като "процедурата" може да отнеме до 45 минути.
Големи растения, с размери от 45см до 70см височина ( варира в зависимост от вида, възрастта и условията на средата ). Имат дълги цветоноси , излизащи изпод корените, в основата на новите псевдобулбуси. Цветовето често са ароматни. Цъфтят в края на пролетта и началото на лятото.

Кориантес (Coryanthes)СВЕТЛИНА: ярка разсеяна светлина, директно слънце със засенчване в обедните часове.

ВЪЗДУШНА ВЛАЖНОСТ: висока (около 80%) през цялата година.

ТЕМПЕРАТУРА: постоянни високи температури без сезонни колебания. Дневна : 27-29 градуса, нощна: 18-20 градуса.

ПОЛИВАНЕ И ТОРЕНЕ: субстратът трябва да е постоянно влажен. Тори се с 1/2 до 1/4 от стандартното разреждане 1 път седмично. През пролетта и лятото се използва тор с високо азотно съдържание, а през есента- с високо фосфорно.

ПЕРИОД НА ПОКОЙ: по принцип нямат. Все пак се препоръчва зимата да се намали поливането БЕЗ да се оставя субстратът да изсъхне между две поливания.Зимата не се тори.

СУБСТРАТ: в естествени условия расте в силно кисела среда ( в корените му има мравуняци) с рН около 3. В домашни условия трябва да се полива с подкиселена вода. Обикновено се отглежда в кошници със сфагнум мъх.Може да се качи на клон или друга подложка.

Статията е прегледана 7457 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook