Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
Галерия
Камбрия (Odontocidium (Colmanara))

Камбрия (Odontocidium (Colmanara))

Семейство Салепови (Orchidaceae)

Публикувано от на

Последна промяна на 01 май 2007 г.

Много орхидеи, по-рано класифицирани като Colmanara са рекласифицирани като Odontocidium от the American Orchid Society. Colmanara е комплексен хибрид, съдържащ три различни рода орхидеи (Miltonia, Odontoglossum and Oncidium).

Светлина

Colmanara харесва директна или филтрирана светлина. Източен прозорец или леко засенчен южен или западен прозорец ще и се отрази добре. Също се препоръчва изкуствено доосветяване, когато денят е кратък.

Температура и влажност

Ако осигурите температурна разлика между дневните и нощни температури за около три седмици започвайки през ноември, то ще повишите вашите шансове на добро, цъфтящо растение през пролетта. Colmanara обича относително висока влажност. Влажността в дома може да бъде увеличена като поставите саксията на подложка,в която може да има малко количество вода, Вие можете също така да използвате контейнер с плитчина, който е запълнен с мрамори или камъни, но да бъдете внимателни. Дъното на саксията да е винаги по – горе от водата, тъй като орхидеите не искат "да са намокрили краката си". Всекидневно пръскане на листата и въздушните корени също така ще помогне.

Вентилация

Всички орхидеи изискват циркулация на свеж въздух.Да се избягва поставянето им до радиатори или на въздушния поток на климатика.

Поливане

Правило номер едно – да поливате орхидеята рано през деня, за да не я оставяте при по-ниските нощни температури с вода по листата. Colmanara иска корените да са влажни, но не мокри.

Подхранване

Има много"методи" на подхранване на Colmanara. Използвайте уравновесена формула (такава като 7-9-5 или 20-20-20) при половината препоръчана доза.
Добра идея е промиване на вашите растения поне един път на месец. Това се извършва като поливате с чиста вода, докато водата започне да изтича. Предназначението е да отмиете натрупване на соли. Никога не подхранвайте със суха тор.

Пресаждане

Субстратът е от средно големи кори. При необходимост от пресаждане- когато събстратът се развали- изберете по-голям съд, извадете внимателно растението и почистете корените от полепнали частици и мъртви корени , които обикновено се намират точно в центъра на растението, и го поставете в новия съд, без да счупите корените. Съдът трябва да е с отвори на дъното. Поставете топчета от стиропор за дренаж, после растението, добавете средни по големина натрошени кори, не натискайте силно корените, те имат нужда от въздух. Не пресаждайте , ако не е наложително заради субстрата, когато растението цъфти, защото пъпките може да паднат.

Често тази група хибриди са наричани камбрии.

Статията е прегледана 15550 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Галерия

Виж още ...
Коментирай статията

Коментари

#1 KaSmEtLiIkA (Регистриран потребител)

Публикуван на 15 декември 2011 в 18:39

Колко време и траят цветовете?

#2 Мария (Нерегистриран потребител)

Публикуван на 17 януари 2013 в 21:40

как да разберем, че субстратът е развален? Моят ми изглежда като мухлясъл....

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook