Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
Спатоглотис (Spathoglottis)

Спатоглотис (Spathoglottis)

Семейство Салепови (Orchidaceae)

Публикувано от на

Последна промяна на 03 май 2007 г.

Спатоглотиса е наземна орхидея. Известна е още като "градинска орхидея". Цветовете и са от розово и лилаво до жълто и бяло.

Светлина

Спатоглотиса расте добре при условия от полусянка до пълно слънце. При парникови условия растенията ще цъфтят по добре при изкуствено осветление.

Вода

Пазете растенията от честата влага .Те изискват периодично засушаване. Преполиването може да причини гъбни проблеми, най вече на младите растения.

Субстрат

Използва се влакнест торф към който се прибавя 20% перлит или аерлит. Сместта от 60 % влакнест торф, 20% перлит и 20% кори са добра комбинация при повечето условия. Спатоглотиса има енергичен растеж и се нуждае от голям контейнер. Многото булби в една саксия не се препоръчват.

Торене

Тъй като Cпатоглотиса расте бързо и става висок има нужда от средно снабдяване с тор. Нуждата от торене варира според светлината и температурните условия. Добре се приема течния тор. При забавен растеж торенето се увеличава.

Температура

Като тропическо растение Cпатоглотиса се нуждае от дневна температура 75F и 60F нощна за нормален растеж и цъфтеж. Растенията могат да забавят растежа си при температури под 40F. Да се пази от премръзване.

Вредители

Податлив е на най обикновенни вредители, но без да създава сериозни проблеми. Да се внимава за паяжинообразуващи.

Статията е прегледана 5639 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook