Тераует

Тераует

Публикувано от на

Последна промяна на 21 юли 2012 г.

Прилагането на суперабсорбента ТЕРАУЕТ се базира на няколко фактора:
• положителен ефект върху растежа и добивите, които се увеличават средно с 30%, задържа водата и разтворените в нея хранителни вещества, като редуцира напоителните норми до 50%;
• задържа в себе си до 30% от всички водоразтворими торове, които впоследствие отдава на растенията;
• осигурява бърза абсорбция, дори при краткотрайно природно или изкуствено дъждуване;
• подобрява структурата на почвата, като осигурява постоянно аериране и дрениране в коренообитаемия слой;
• има дълготрайно действие от 7 до 10 години при еднократно влагане в почвата.

ТерауетНа външен вид суперабсорбентите ТЕРАУЕТ представляват бели гранули, химически абсолютно неутрални- с pH 6,0-6,8 и плътност 540+/- 40 g/m3. Механизмът на действие се основава на абсорбиране на водата и набъбване на изключително здравата молекула стотици пъти. Така "опакованата" вода не се оттича, нито изпарява, а остава на разположение на кореновата система. Последващото свиване при изчерпване на водния запас предизвиква аериране и дрениране на почвата, като не й позволява да се сбива и напуква. Така тази "супергъба" действа в продължение на 7-10 години, като след разпада си оставя само полезни калиеви минерални добавки.

Употреба: ТЕРАУЕТ се внася в почвата, намалява поливането и ускорява растежа. При пресаждане и транспортиране се използува във вид на паста за потапяне на корените. Използува се за аериране на сбити, тежки и влажни почви. Намалява ерозията и участвува в рекултивацията на почвите.

Механизъм на действие: Кристалите ТЕРАУЕТ абсорбират и задържат до 400 пъти (1 кг абсорбира 400 л вода) масата си при оводняване в рамките на кореновата система, като отдават при нужда влага на растението. Вложен веднъж в почвата ТЕРАУЕТ действа в продължение на 7-10 години като супергъба, аерира и дренира почвата.

Свойства: ТЕРАУЕТ задържа абсорбираните флуиди. Ефикасно осигурява на растението необходимата му влага. Продуктът е напълно безопасен и нетоксичен. Задържа всички водоразтворими почвени добавки и предотвратява отмиването им без да се свързва с тях. Достига пълна /100%/ абсорбция за около час.

Ефективност: ТЕРАУЕТ намалява с 50% необходимостта от поливане и спестява повече от 30% от необходимите добавки /торове и др./. Увеличава добивите, предизвиква по-бързо узряване на реколтата. Осигурява бърза абсорбция дори при краткотрайни валежи, като позволява отглеждане на растения в бедни почви и при сух и горещ климат. Подобрява почвените показатели, контролира оттичането, предотвратява ерозията и рекултивира терените. Реализира значителна икономия на средства.

Статията е прегледана 11004 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook