Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
Камбрия - Vuylstekeara Hybrid (Cambria - Vuylstekeara Hybrid)

Камбрия - Vuylstekeara Hybrid (Cambria - Vuylstekeara Hybrid)

Семейство Салепови (Orchidaceae)

Публикувано от на

Последна промяна на 29 януари 2010 г.

The Vuylstekeara Cambria е известна като лесно отглеждаща се орхидея. Има дълги разклонения с малки необикновени цветчета, често с уникална цветна комбинация и приятен аромат. Тя цъфти обикновено веднъж в годината и може да бъде отглеждана както в дома, така и на заслонено място в градината.

Температура. Предпочита средни температури - 24° - 30°C дневни , 15° - 18°С нощни.

Светлина. Предпочита филтрирана, мека светлина. Показател за правилно осветление са листата. Те трябва да са ярко зелени. Ако са червеникави, растението е преосветено, ако са тъмнозелени – то е недоосветено.

Вода. Субстратът трябва да изсъхва между две поливания. Общо взето, растението изисква повече вода , когато пуска издънки, а по-малко- когато булбите са оформени. Наторявайте своето растение поне веднъж в месеца. Внимавайте да не се задържа вода в основата на новите израстъци. Не допускайте дъното на саксията да е във вода. Не използвайте изкуствено омекотена вода.

Влажност. Изисква влажен въздух, минимум 40-50% влажност около растението.Влажността трябва да се увеличава с повишаване на температурата. Идеално положение е 55-75% въздушна влажност, Задължително трябва да се осигури вентилация на въздуха в помещението. Влажността може да се увеличи като съдчето с растението се сложи върху обърната чинийка в по-дълбок съд, запълнен с камъчета и вода. Поддържайте нивото на водата под горната част на камъчетата, така че да не се получи ефект „мокри крака”. Ако разположите наоколо листно-декоративни растения, те ще осигурят така желаната сутрешна мъгла.

Обновяване на субстрата се извършва веджъж на две години. Общо правило е да се прехвърля, когато новите издънки станат високи около 5-8 см или когато се появят нови корени. Корените се почистват прилежно от стария субстрат, мъртвите части се изрязват. Ако разделяте, оставете 3-5 зрели булби. Събстратът е от фини до средни кори от ела. Основата на растението трябва да е покрито с не повече от 1,5 см кори. Поддържайте субстрата едва влажен, докато забележите корените да проникнат в корите, след което можете да поддържате нормален воден режим.

Статията е прегледана 18891 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook