АГРОКСОН

АГРОКСОН

Публикувано от на

Последна промяна на 26 декември 2011 г.

Активно вещество: съдържа 500г/л МЦПА
Формулация: Разтворим концентрат
Производител: “А.Х. Маркс”- Англия
Смесимост: Не е смесим с продукти съдържащи феноксапроп-п-етил, тралкоксидим, клодинафоп-про-паргил + трифлуралин, остатъци от магнезий. Препоръчва се предварителен тест за смесимост преди употреба.
Екотоксичност: Сравнително подвежен в почвата но неустойчив. Вреден за водните организми. Да не се допуска добитък в третираните площи докато листната маса на третираните плевели стане негодна за консумация.
Категория за употреба: II-ра – за употреба от лица със сертификат.
Разрешение за употреба №:233/01.12.2004 г.
Разрешена употреба: ПШЕНИЦА и ЕЧЕМИК – 200мл/дка.
Ограничения при употреба: Плевелите са най-чувствителни към Агроксон по време на активното си нарастване, при топли и влажни условия. Да не се прилага по време на валеж или когато се очаква валеж през следващите 6 часа.
Начин на действие: Селективен, системен, хормоноподобен, вегетационен хербицид.
Приложение: За борба с широколистни плевели в житни култури.
Чувствителни плевели: Паламида, Овчарска торбичка, Лобода, Росопас, Дива коприва, Див мак, Обикновенно и полско лютиче, Пълзящо лютиче, Мъртва стъблообхватна коприва, Дива ряпа , Живовляк, Незабравка, Див синап, Глушина, Слети коса, Горуха, Попова лъжичка, Кострец, Венерин гребен, Великденче.

Статията е прегледана 6109 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

#1 nadiushkabr (Регистриран потребител)

Публикуван на 07 май 2013 в 22:25

Не е тук мястото да се жалвам, но не успях да открия пътя за да отворя нова тема - може да ми подскажете /ще съм ви благодарна/! Та - имахме хубава липа, от която почти цяло село си береше цвят и се запасяваше за зимата. Но тя остаря и ние я премахнахме. Остана само дънерът, когото щях да завивам с найлон, да му правим разрез и да му насипваме сол, за да я "уморим" до край. Това така и не направихме и сега са плъзнали онези ми ти филизи и са завзели не само мястото, където беше дървото, но са обхванали и покарали на много места и то вече съвсем здраво почти по целия дувар. Пробили са го и скоро ще го обърнат. Викам за помощ - може ли, макар и късно, да се спася от тази напаст?! Какво да направя - да вкарам отрова със спринцовка в стеблото? Да пръскам листата с някаква отрова? Най-сигурно и трудоемко ще е да домъкнем багер и да изкопаем корените. Ще стане страшна дупка. Моля ви за идеи. Благодаря предварително!

Вашият коментар

Препоръчваме ви да прочетете

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook