Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
Галерия
Магнолия (Magnolia)

Магнолия (Magnolia)

Семейство Магнолиеви (Magnoliaceae)

Публикувано от на

Последна промяна на 23 март 2013 г.


Месец I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Сеитба                
Разсаждане                        
Цъфтеж              

Магнолия (Magnolia) е род, представен от около 200 вида покритосеменни растения. Родина на магнолията е Източна и Югоизточна Азия, както и Америка. Характерно за азиатските магнолии е това, че са листопадни, докато американските са вечнозелени.  Цъфти в бяло, розово, пурпурно, жълто и други много красиви и ефектни цветове. Едно от първите дървета, които цъфтят в началото на пролетта, преди да се разлисти. В България магнолията е разпространена като парково дърво.

Място: Тъй като листата на магнолията са много нежни, осигурете защитено от силен вятър място.

Грижи: Подходяща за отглеждане на магнолия почва е богатата на хранителни вещества градинска пръст. Преди да засадите магнолия в градината, наторете мястото с добре угнил оборски тор. Тори се през лятото веднъж на две седмици.

Размножаване: Размножава се със семена и резници. Семената много бързо губят кълняемост. Затова през пролетта ги стратифицирайте или пък засейте есента на открито, докато са пресни. Ако сте закупили магнолия като готов храст, засадете я в градината през април.

Съвет на градинаря: Ако отглеждате магнолията като храст, подрязвайте през пролетта. В никакъв случай не подрязвайте през есента или зимата! Някои магнолии (Magnolia stellata) издържат застудявания до -25 градуса.

Статията е прегледана 9067 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Галерия

Виж още ...
Коментирай статията

Коментари

#1 красула (Регистриран потребител)

Публикуван на 07 април 2013 в 16:10

Здравейте1 Отглеждам листопадна магнолия от 8 години и все още не е цъфтяла. Какъв съвет можете да ми дадете и какви биха могли да бъдат причините? Благодаря!

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook