Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
Нертера (Коралов мъх) (Nertera granadensis)

Нертера (Коралов мъх) (Nertera granadensis)

Семейство Брошови (Rubiaceae)

Публикувано от на

Последна промяна на 09 април 2013 г.


Месец I II III IV V VI VII VIII IX X XI XII
Сеитба                        
Разсаждане                        
Цъфтеж                    

Нертера (Коралов мъх) е пълзящо почвопокривно цвете, като родът е представен от 8 вида. Среща се в южната част на Чили, западната част на Аржентина, Нова Зеландия, Източна Австралия, Индонезия, Малайзия, Папуа Нова Гвинея, Филипините и Тайван. Цъфти през април и май с дребни бели цветове, а декоративната стойност на това интересно растение е в оранжевите плодчета, които узряват през август.

Място: Нертерата не обича директното слънчево греене. Затова и осигурете светло, но защитено от директните слънчеви лъчи място. Температурата следва да бъде умерена – около 15 – 20 градуса, а през зимата малко по-ниска – до около 10 градуса.

Грижи: Цветовете на нертерата не бива да се мокрят. Като цяло растението предпочита умерената влажност, като пулверизиране може да се прави едва след като се появят плодовете. Поливането се прави в подложката, а не директно в саксията с престояла вода. През зимата поливането се редуцира до толкова, че почвата да остава леко влажна. През летните дни можете да изнесете в градината или на балкона на защитено от вятър и слънце място.
Подходящият за Нертерата почвен субстрат е богат на хранителни вещества, съставен от глинесто – песъчлива почва с добавени листовка и торф. Тори се веднъж на две седмици през лятото и есента.

Размножаване: Нертерата се размножава със семена или издънки след опадване на плодовете през есента.

Съвет на градинаря: Тези цветя са сравнително трудни за отглеждане, неподходящи за начинаещи цветари. При появата на плодовете осигурете прохладно място. Нертерата е ОТРОВНА!

Статията е прегледана 6527 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Препоръчваме ви да прочетете

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook