Билкова градина на стената

Билкова градина на стената

Публикувано от на

Последна промяна на 14 септември 2015 г.

Днес ви предлагаме една семпла и практична идея за отглеждане на билки и подправки у дома. А именно билкова градина на стената. Като производители на първата българска система за вертикално озеленяване, може да кажем от първо лице, че това е много лесно и носи специални ползи. Така винаги ще имате под ръка свежи подправки за вашите ястия и миниатюрна зелена стена да освежава ежедневието ви.

Тази мини градина може да разположите на стената във вашата кухня или на стената на терасата. Желателно е да има много светлина и да поливате редовно. Както и редовно да си режете от подравките. Така растенията ще се чувстват по-добре и ще се подмладяват, ще бъдат компактни и гъсти.В един от нашите модули може да засадите десет различни вида подправки (тъй като има точно толкова отделни гнезда) или по желание да групирате по няколко от вид. Например на всеки ред може да е засаден опреден вид растение, т.е. така ще имате 5 вида по 2 броя от вид. Вече направихме експеримент и засадихме някои подправки, за да видим как те ще се развиват. Сега може да споделим с вас от опит, че подходящи растения за този проект са мащерката, риганът, ментата, маточината. Има и други подходящи видове. Какво ще засадите зависи от вашите предпочитания. Имайте пред вид, че някои подправки са едногодишни и трябва да подменяте ежегодно. Други пък скриват надземната си част през зимата и се разлистват отново през пролетта. Подберете внимателно видовете и сортовете. Избягвайте видове, които стават по-високи, например босилека. Те няма да се чувстват добре в домашната зелена стена.
Надяваме се нашата идея да ви е харесала!
Повече подробности за нашата система за вертикално озелняване може да видите в нашия сайт или Facebook страницата ни, а как да засадите и закрепите към стената един от нашите модули прочетете в статията Как да направим картина с живи растения у дома.

Статията е прегледана 11849 пъти

Източници

Етикети

Коментирай статията

Коментари

#1 diana vurbanova (Нерегистриран потребител)

Публикуван на 05 януари 2016 в 13:10

идеята страшно ми харесалвече обмислям мястото на тази градина и родправките които да сложа.

#2 diana vurbanova (Нерегистриран потребител)

Публикуван на 05 януари 2016 в 13:10

Идеята страшно ми харесалве, че обмислям мястото на тази градина и подправките които да сложа.

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook