Сглобяем басейн в градината

Сглобяем басейн в градината

Публикувано от на

Последна промяна на 14 февруари 2016 г.

Едно от нещата, които правят една градина любимо място за отмора, освен цветята са и басейните. Децата може и да не оценят красотата и усилията, които влагате за вашите градински цветя, но със сигурност ще оценят и ще обърнат специално внимание на басейна.  Всеобщо схващане е, че това е една скъпа и непосилна инвестиция, която малко хора могат да си позволят. Това обаче, съвсем не е така със сглобяемите басейни на Басейни.НЕТ.Сглобяемите басейни са една от малкото възможности за всеки да има истински басейн в градината. Сглобяемите басейни могат да бъдат монтирани надземно или вградени, в зависимост от модела. Изискванията към терена за надземен монтаж не са големи - трябва преди всичко да бъде изравнен и добре нивелиран. Ако решите да вграждате басейна и моделът позволява това, е необходимо да бъде направен изкоп с бетонна замазка на дъното, като подготовка преди монтажа.

Основните предимства на сглобяемите басейни са ниската цена, бързият монтаж, който при повечето модели може да бъде извършен от клиента (тип „Направи си сам“), лесната подмяна на резервни части и евтината поддръжка.Разнообразието от сглобяеми басейни на българския пазар е голямо. Един от лидерите в тази сфера е Басейни.НЕТ – официален представител на най-големия европейски производител на сглобяеми и фамилни басейни Маунтфийлд, Чехия. Клиентът има възможност за избор между кръгли или овални модели басейни от две основни серии Азуро и Ибиза. Сглобяемите басейни Азуро са предназначени както за надземен монтаж, така и за вграждане (линията Делукс), с дълбочина до 1,2 м и размери до 9 м дължина. Басейните от серията Ибиза могат да бъдат инсталирани само вградени, позволяват монтаж на подводно осветление и имат дълбочина 1,5 м. Максималните размери при басейните Ибиза са до 12 метра дължина на басейна. Всеки един от моделите се предлага в пакет, включващ цялото необходимо оборудване без да се налага специално проектиране или технически познания, за да бъде оборудван.При избора на сглобяем басейн е важно да се вземат предвид няколко важни предпоставки. Ако сте решили сам да монтирате басейна, имайте предвид, че кръглите модели и надземния монтаж са най-лесни и буквално басейнът може да бъде завършен в рамките на няколко часа. Избирайки модела на басейна, специалистите съветват да се обърне специално внимание на наличието на резервни части и аксесоари за него, като покривала, покриви, слънчеви панели и др. с подходящ за модела басейн размер. Това ще улесни много поддръжката на басейна в последствие и ще разполагате с готови аксесоари, предназначени специално за Вашия басейн без да се налага проектиране, кроене или скъпа специална изработка.
Не по-малко важен е терена. Изберете модел за вграждане само ако сте сигурни, че теренът е добре отводнен с добре проектирана дренажна система или имате готовност да изградите такава. В противен случай по-подходящо е басейнът Ви да бъде полувграден или да се спрете на надземен модел.Не по-малко важен фактор е фирмата, от която ще закупите басейна. Освен конкурентна цена, изберете специализирана фирма, която може да предложи услуги като инсталация, в случай на затруднение, поддръжка, да осигури резервни части и съвместимо оборудване за басейна.

Най-приятната част от всичко е разбира се е плуването в басейна, но за да стигнете до нея е необходимо да изпълните довършителните работи след монтажа на Вашия басейн, които при всеки модел сглобяем басейн са различни. Завършването на терена около басейна, настилката и озеленяването около басейна зависи изцяло от Вашите предпочитания за дизайн, въображението и стила ви. В уебсайта www.baseini.net, може да почерпите вдъхновение от галерията с над 200 снимки на монтирани сглобяеми басейни, за да превърнете Вашия басейн в едно истинско бижу в градината Ви!

Статията е прегледана 7735 пъти

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook