НОВОСТИ НА ЦВЕТНА ЕСЕН 2013

НОВОСТИ НА ЦВЕТНА ЕСЕН 2013

Публикувано от bimbargo на 23 октомври 2013 г.

Последна промяна на 23 октомври 2013 г.

Eкзотичната бугенвилия и миниатюрното киви, които са малко позната у нас, са сред новите цветя на изложението ЦВЕТНА ЕСЕН 2013 в Международен панаир Пловдив. Изложението за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари ще продължи от 23 до 27 октомври 2013 г. Участниците са с около 22% повече от миналогодишното изложение, като също така е разширен и асортиментът.

ЦВЕТНА ЕСЕН 2013

Киви аргута  - това е плод, смален до  размерите на грозде,  но запазил всичките хранителни качества на оригинала. На изложението се предлагат разсади за него, както и за друг не много популярен плод - годжи бери, станал известен слечебните си свойства. „Здраве от природата“ е темата на експозицията от пчелен мед и продукти. Собствена разработка на производителите са имуномодулатор, включващ  мед, пчелно млечице и прашец,  мехлем от прополис, сапун.

Екзотичното растение  бугенвилия, чиято родина е Бразилия, от скоро навлиза у нас и  привлича вниманието на първите посетители на ЦВЕТНА ЕСЕН 2013 с красивото си излъчване и багри. Бугенвилията цъфти  от май до ноември и с времето израства до малък храст.

На изложението могат да се намерят различни видове цветя, листно - декоративна растителност, овощни дръвчета, посадъчни материали, торове и препарати, инструменти и принадлежности за работата в градината. Предлагат се също така и голямо разнообразие от изделия за декорация  – произведения на занаятчийското изкуство, ръчно рисувана керамика, сувенири, луксозни опаковки за цветя и подаръци. Така се съчетават модата в зелената украса и  дизайнът.

Собствениците на хотели, къщи за гости и заведения могат да намерят идеи за оформяне на открити площи, както и различни видове помещения с елементи от живата природа и арт предмети. Градинарите могат да купят на преференциални цени разсад и инструменти, сред които и изделия с известната  марка „Белота“.

ЦВЕТНА ЕСЕН 2013

Една от атракциите на изложението са композициите от чанове за украса на балкона. В работилницата за стъкло се правят играчки за елха и сувенири. Отново има и бижута - сребърни накити във възрожденски стил и съвременен дизайна, гривни от дърво, керамични обеци.

С ЦВЕТНА ЕСЕН 2013 стартираха и Дните на дома, хобито и модата, които по традиция се провеждат през месец октомври в Международения панаир Пловдив.  

Те включват: Панаир на колекционерите „Булколекто“ (25 - 27 октомври 2013 г.), Италиански фестивал на красотата и прическата (25 - 27 октомври 2013), финали за Световната киноложка купа,  киноложки изложби, републикански шампионати на България и Италия (26 и 27 октомври), Национална изложба на цветни канари (26 и 27 октомври). Така специалисти и любители ще видят новости от областта на  озеленяването, фризьорството и козметиката, колекционерството,  кинологията, и ще се забавляват с атракциите, подготвени от изложителите.          Посещенията са безплатни на 23 и 24 октомври. Цената на билета, даващ достъп до всички прояви в дните от 25 до 27 октомври, е 2 лева, а за учащи, пенсионери и инвалиди - 1 лев. Палатите са отворени от 9 до 18 часа, в неделя – до 16 часа.

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook