Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
МАЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТЯТА 2014

МАЙСКИ ФЕСТИВАЛ НА ЦВЕТЯТА 2014

Публикувано от bimbargo на 12 май 2014 г.

Последна промяна на 12 май 2014 г.

„Св. Св. Константин и Елена холдинг ” АД и Варненски свободен университет „Черноризец Храбър” Ви канят на VII-ми Майски фестивал на цветята, който ще се проведе от 21 до 23 май 2014 г. 

 

За седмица най-зеленият български морски курорт „Св. Св. Константин и Елена” отново ще стане домакин на феерия от цветове и флорални експозиции. Откриването на живописния празник ще съвпадне с откриването и на летния туристически сезон 2014, който по традиция се провежда на 21 май – денят на Светите равноапостоли Константин и Елена.
В изложението ще вземат участие водещи фирми в озеленяването и производството на цветя и посадъчен материал, както и такива, които се грижат за уюта в градината във всичките му измерения. 

 

Фестивалът ще продължи три дни на площадката на паркинг „Черноморец ” и ще даде възможност на всички любители на природата и цветната феерия да обогатят своите градини.

 

Организаторите са предвидили и множество съпътстващи мероприятия на откритата сцена на паркинг „Черноморец ”, като празничен концерт на 21 май, по повод откриването на Фестивала и откриването на летния туристически сезон, с участието на Академичен танцов театър при Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”, Студио Палас ” и др.

 

По традиция  на 22 май курортът ще бъде домакин на детски празник, съпъстван от конкурс за рисунка на асфалт. С празника ще се отбележи и финалът на организираният от Фондация „Св. Св. КОнстантин и Елена”, конкурс на написване на приказка и рисуване на рисунка на тема: „Имам една мечта”. Ще бъдат раздадени награди на финалистите в конкурсите, а грамоти за участие ще получат всички включили се деца.

 

На  23 май също е предвидена детска музикално – артистична програма.

 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА

 

21 май: 
* 9:30: Света литургия и литийно шествие с чудотворната икона на Светите варноапостоли Константин и Елена, освещаване на курбан
* 11:00 Официално откриване на летен туристически сезон 2014 и Майски фестивал на цветята
* 11:30 Концертен поздрав (сцена - паркинг "Черноморец")
* 12:30 Музикална програма - Академичен танцов театър към ВСУ (сцена - паркинг "Черноморец")

22 май:
Детски празник:
* 11:00 Награждаване победителите в конкурсите за приказка и рисунка "Имам една мечта" от благотворителна кампания "Дари детска книга - сътвори магия"
* Конкурс за рисунка на асфалт
* 11:30 Детска празнична програма - ОДК Варна

23 май
* 11:00 Музикално-артистична програма - студио "Палас" - вокални изпълнители, балетна формация, театрален състав, танцов фолклор
* 13:30 Фолклорна група "Неранза"

Всички събития в нея са със СВОБОДЕН ВХОД!

 

Галя Семова

Отдел "ПР и реклама"
"Св. Св. Константин и Елена холдинг" АД
тел.:   +359 52 383 943
мобилен: +359 886 366 331
www.stconstantine.bg

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook