Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
ФЕСТИВАЛ НА ЗЕЛЕНИТЕ ИДЕИ 2015

ФЕСТИВАЛ НА ЗЕЛЕНИТЕ ИДЕИ 2015

Публикувано от bimbargo на 27 май 2015 г.

Последна промяна на 27 май 2015 г.

Третото издание на Фестивала на зелените идеи очаква любителите на цветя и декоративни растения в Южния парк (зад „Хилтън“) в последните три дни на май (29 – 31 май 2015 г.).
Фестивалът е едно от съпътстващите събития на българско-холандската конференция „Зеленият град – въображаем и реален“ и ще бъде открит от Посланика на Кралство Нидерландия в България Том ван Оорсхот в 11 часа на 29 май 2015 г.

 
Събота, 30 май 2015 г., започва с програма за деца. Всяко дете на възраст от 7 до 12 години е добре дошло на детски зелени работилници “Зеленият град и цветовете”. Неделната програма също подходяща за малки, големи и по-големи деца.  Ще научите какво е това SeedBall, как можете да го направите сами и как да подготвите цветна изненада за роднини и приятели. Предвидена е и специална работилница „Флористика за деца“. В рамките на Фестивала водещи флористи и експерти по бонсай ще разкрият за посетителите тайните на композициите на флоралния дизайн и на древното азиатско изкуство.

 
Всички събития ще се състоят в малък цветен оазис, специално оформен за трите дни на Фестивала. От Асоциацията на производителите на декоративни растения в България ще дават безплатни съвети и ще отговарят професионално на въпроси как да се грижим по-добре за растенията, които отглеждаме. Те са убедени, че ще получите вдъхновение как да оформите зелената площ  пред къщата си, как да озелените междублоковите пространства в квартала, в който живеете, как да направите по-цветен балкона на апартамента си. Ще има и специален щанд, от където всеки може и да отнесе у дома си късче „зелен град“.

 
Вижте пълната програма ТУК

 
Фестивалът на зелените идеи 2015 се организира в рамките на платформата „Зеленият град“. С нейното официално обявяване на 29 май 2015 г., България ще стане най-новият член на световната инициатива „Зелен град“.  Съюзът на ландшафтните архитекти, Асоциацията на производителите на декоративни растения и Фондация iVerde (Холандия), със съдействието на Посолството на Кралство Нидерландия в София, обявяват началото на инициативата и в България.


 
За контакти:
Ива Тончева
iva.tontcheva@taofes.eu
0893 49 30 63

 

Източници

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook