ЕСЕННИ СРЕЩИ С РАСТЕНИЯТА 2015

ЕСЕННИ СРЕЩИ С РАСТЕНИЯТА 2015

Публикувано от bimbargo на 15 октомври 2015 г.

Последна промяна на 15 октомври 2015 г.

С настъпването на есента, Ботаническата градина към БАН ви кани на

 

ЕСЕННИ СРЕЩИ С РАСТЕНИЯТА В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА НА БАН 2015

 

Всеки ден от 17 до 24 октомври 2015 г. от 10:00 до 17:00 часа можете да се запознаете с част от растителността на тропическите гори, да се потопите сред удивителното разнообразие от причудливи сухолюбиви растения, идващи от пустините на Африка и Америка. Може да видите великолепните цикасови растения, достигнали до нас още от ерата на динозаврите; красивата Стрелиция, наричана „райска птица“, най-дребният представител от семейството на Цитрусите – ароматната екзотична мурая. А при слънчево време може да се разходите из откритите площи на градината и да разгледате видове от нашата Дендрологична колекция.


 

ВРЕМЕННА ТЕМАТИЧНА ЕКСПОЗИЦИЯ

“РАСТЕНИЯ И ЗОДИИ”

 

От древността хората търсят връзка между времето на раждане и характера и съдбата на човека. Право на всеки човек е да вярва или не в зодиакалната предопределеност. Ние ви даваме възможност да научите и видите с кои растения е свързан зодиакалният ви знак. Може да потърсите и да се запознаете и с дървото, с което ви свързва келтско-ирландския хороскоп.
Любители и ценители могат да си закупят малки растения от над 500 вида, размножени и отгледани при нас, на приемливи цени. Сред тях са сукуленти, бегонии, мурая, кафе, мирта, гинко, бреза, глициния. Растения, свързвани със зодиакалните знаци, могат да са забавен подарък за вашите близки и приятели.
 
ЗАПОВЯДАЙТЕ И СЕ НАСЛАДЕТЕ НА ЧАСТИЦА ОТ ЗЕЛЕНИЯ РАЙ НА ПЛАНЕТАТА!
 

Разположение и транспорт:

Местоположение на Ботаническа градина при БАНГрадината се намира в подножието на Витоша, над Околовръстния път между бул. “България” и бул. “Черни връх” (Драгалевско шосе).
• Авт. № 111 - спирка Киноцентър;
• Авт. № 64 - спирка Киноцентъра;
• Достъп с лични автомобили само от Околовръстен път, локалната лента на южното платно.

Телефон за справки и информация: +359 2 967 11 05
 

И разбира се, богат избор на растения за дома  и градината! Възможност за закупуване на млади растения за дома и градината от над 500 вида!

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook