Флора Бургас 2009 отвори врати в Деня на Земята

Флора Бургас 2009 отвори врати в Деня на Земята

Публикувано от bimbargo на 30 ноември -1 г.

Последна промяна на 11 февруари 2012 г.

На 22 април официално бе открита превърналата се в емблема на града Национална изложба за цветя с международно участие "Флора 2009".

71 общо са фирмите, които участват в тазгодишната изложба. Международното участие е представено от 12 фирми от Холандия, Турция, Италия, Гърция и Австрия.

"И лошото време не успя да ни попречи да превърнем Бургас за пореден път в цветната столица на страната. "Флора Бургас" не е само изложение, а и общуване с красотата, която ни дарява природата, и която сме длъжни да съхраним и развием. Неслучайно откриването й съвпадна с Международния ден на Земята- 22 април", заяви пред повече от 200 души, кметът на Община Бургас Димитър Николов.

На събитието още присъстваха заместник - кметът на Бургас Красимир Стойчев, почетният консул на Румъния Евгения Попеску, териториални директори, общински съветници и много граждани, и гости на града.

XXVI - то издание на цветната експозиция ще бъде отворена до 3 май и ще премине под мотото "Природа - човек - хармония", а целта й тази година е да навлезе във всеки дом и всеки двор.

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook