Дворцов фестивал на цветята - Балчик 2009

Дворцов фестивал на цветята - Балчик 2009

Публикувано от bimbargo на 30 ноември -1 г.

Последна промяна на 11 февруари 2012 г.

Изложението за ландшафтна архитектура - озеленяване, проектиране и дизайн се организира за втора година. Експозицията обхваща демонстрация на аранжировки от отрязан цвят, листно-декоративни растения, саксийни култури, посадъчен материал, архитектурни и художествени изделия и елементи, лека градинска техника, инструментариум, препарати и др., както и презентации, изложби и конкурси, имащи отношение към темата. Участие ще вземат цветопроизводители и институции от цялата страна.
Организатори на фестивала са Културен център "Двореца" в Балчик и Варненски свободен университет "Черноризец Храбър" - Варна. Мотото на изложението е "Децата - цветята на България". Фестът ще бъде открит с музикално-развлекателна програма с участието на детски ансамбли от Варна, Добрич и Балчик. Ще се проведе конкурс за най-добра детска рисунка на асфалт.

На 28 април ще се проведе кръгла маса на тема "Европейски пари за паркоустрояване и озеленяване на общините и европрограми за развитие на производствената база (разсадници, оранжерии и стопанства) на фирмите, занимаващи се с ландшафтно проектиране и озеленяване". Ще участват представители на общински Дирекции "Озеленяване" от Варна, Русе, Добрич, Шумен, Бургас, Балчик, Каварна, Шабла, Бяла и др.; експерти от Министерство на земеделието, Министерство на екологията, от Дирекция "Растителна защита", консултантски фирми за европроекти и еврофондове и представители на български фирми за цветопроизводство и ландшафтен дизайн. На 29 април ще се проведе конкурс за най-добър студентски ландшафтен проект. Изложението ще има и съпътстващи изложби. Ще бъдат представени фотоси, свързани с тематиката на изложението, както и Великденска изложба на пана и живопис на малки художници от Център за работа с деца.

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook