ДНИ НА РОЗИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА КЪМ БАН 2011

ДНИ НА РОЗИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА КЪМ БАН 2011

Публикувано от bimbargo на 30 ноември -1 г.

Последна промяна на 11 февруари 2012 г.

Дни на розите в БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА КЪМ БАН. От 18 до 26 юни 2011г. всеки ден от 10:00 до 17:00 часа.

За втори път в подножието на Витоша ще имате възможност да се насладите на красотата и аромата на над 150 сорта от Царицата на цветята!

Розата е сред най-древните декоративни растения, символ на царственост (Юдея), пратеник от Рая (Индия), украса на брачното ложе (Древна Гърция), безоблачност, “рози по пътя” (Рим) ... В продължение на векове са създадени над 30 000 сорта. Вижте част от това богатство, потърсете отговор на въпросите си.

Еньовден
В дните около Еньовден за всички, които не са виждали еньовче, звъниче и не знаят кое е ранилист, дилянка, орехче - възможност да ги видят и научат нещо за тях и други билки.
Разположение и транспорт:
Местоположение на Ботаническа градина при БАН
Градината се намира в подножието на Витоша, над Околовръстния път между бул. “България” и бул. “Черни връх” (Драгалевско шосе).
• Авт. № 111 - спирка Киноцентър;
• Авт. № 64 - спирка Киноцентъра;
• Достъп с лични автомобили само от Околовръстен път, локалната лента на южното платно.

Телефон за справки и информация: 967 11 05
Възможност за закупуване на млади растения за дома и градината от над 500 вида!

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

#1 Мили Ванили (Нерегистриран потребител)

Публикуван на 20 юни 2011 в 17:20

Вчера ходих в розариума на БАН да видя прословутата изложба на рози. Нищо не ми направи добро впечатление: градината е забутана на много неудобно място, ако въобще го откриеш, има един тъмно зелен транспарант със светло зелени букви, сложен успоредно на шосето, та да не го видиш - това е цялото обозначение. Полята на БАН - да пасеш козите (някой май вече се е сетил и го прави), неокосена трева, никакви насаждения, нищо, което да се види. Тъй нареченият розариум представлява няколко лехи с рози, нито подредени в някаква аранжировка, нито оформени красиво. Единственото хубаво нещо беше къта с минирозите - добре оформен, естетически издържан, абе да ти е кеф да го гледаш. И толкова. Не бих казала, че имаше кой знае какво разнообразие нито цветово, нито сортово. Не видях никакъв предприемачески дух и усет, а можеха доста пари да се направят от тези дни на розата, да не говорим ако се гледат рози и за търговия (поне да се отдадат тия тучни ливади на концесия). Не видях нищо повече от градина на розар любител. Единствено заради разходката, която си направих, не съжалявам, че отидох. Но ще знам и няма да повторя посещението.

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook