Онлайн магазин за цветя FlowersNet.info :: Торове за цветя
ПРОЛЕТНИ СРЕЩИ С РАСТЕНИЯТА 2012

ПРОЛЕТНИ СРЕЩИ С РАСТЕНИЯТА 2012

Публикувано от bimbargo на 14 април 2012 г.

Последна промяна на 13 април 2016 г.

Във връзка с международния ден на Земята от 21 до 29 април 2012г. в Ботаническата градина при БАН ще се проведат ежегодните

"ПРОЛЕТНИ СРЕЩИ С РАСТЕНИЯТА"

Очаква ви тематична експозиция "Светът на сукулентните растения" и най-богатата на Балканите сбирка на удивителните "дебелички" растения. Как преживяват те в пустините, защо са бодлите, восъчното покритие, власинките, горчивият сок и още …

Всеки ден от 10:00 до 17:00 часа - срещи с красиви и оригинални растения, консултации с най-добрите специалисти за разнообразието и отглеждането им, лечението, когато заболеят.

Тази година тематиката е свързана с най-богатата ни сбирка, тази на сукулентите. Сукулентните растения се отличават с разнообразни жизнени форми и необичайни и интересни приспособления за живот в условията на пустините, полупустините и сухите скални местообитания. Те са обект на научни изследвания, но и любими растения за колекциониране от любители в цял свят.

Колекцията ни включва разнообразни кактуси (10 % от видовете в семейството!), „живи камъчета” от пустините на Южна Африка, агавета (столетници), алоета, бутилкови дървета, канарски еониуми, мадагаскарски пахиподиуми и много други.

В оранжериите в момента цъфтят: орхидеи, бугенвилеи, хипеаструми, тунбергии, а навън - магнолиите.

На 22, 28 и 29 април 2012г. ще има демонстрации на засаждане на растения.

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook