ФЪН ШУЙ НА ЦВЕТНА ЕСЕН 2012

ФЪН ШУЙ НА ЦВЕТНА ЕСЕН 2012

Публикувано от bimbargo на 25 февруари 2013 г.

Последна промяна на 25 февруари 2013 г.

Фън шуй компас и пръстен на настроението показват на „Цветна есен 2012“ в панаира

Пръстен на настроението, който променя цвета си в зависимост от психологическото състояние на човека, е сред експонатите на изложбата „Цветна есен 2012“ в Международен панаир Пловдив. Бижуто, изпълняващо ролята на термометър на емоциите, отразява състояния от силен стрес до пълно щастие с различни цветове между наситено черно и ярко лилаво. То е представено от фирма „Флорисима“, която предлага и фън шуй символи, за да отговори на модното увлечение за подреждане на дома според древното китайско изкуство за постигане на хармония. Специален компас определя на кои места да се поставят различните елементи от интериора.

За неговото освежаване много идеи дават участниците в Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари „Цветна есен“, която тази година продължава от 24 до 28 октомври. С нея в Международен панаир Пловдив започнаха Дните на семейството и свободното време, които предвиждат много атракции за посетителите.

Един от най-скъпите експонати на „Цветна есен 2012“ е иглолистното дърво „Криптомерия“, което по форма прилича на гребен на петел. Разсадник „Азалия“ показва и друг иглолистен вид, наречен тотем, който расте като свещ и достига височина 20 метра. Любителите на градинарството се впечатляват от липокедруса, който е оцветен в два цвята - жълто и зелено.

На изложбата може да се намерят различни видове цветя, луковици, овощен и декоративен посадъчен материал за вътрешно и външно озеленяване. Министерството на земеделието и храните има свой щанд, на който се дават консултации по Програмата за развитие на селските райони.

Сред иновативните продукти е биогел на основата на морски водорасли, подходящ за всякакъв вид растения. Това всъщност е екопочва, която позволява цветята да се отглеждат лесно, твърдят от ЕТ „Васка Лазарова“.

Торът „Флорисима 99“, който съживява дори загинали растения, е патентован от университет „Проф. Асен Златаров“-Бургас миналата година. С помощта на нанотехнология е разработена разновидност, предназначена за овощни дървета и лозови насаждения. Керамични саксии и съдове допълват гамата от аксесоари. В нея за първи път са включени и домакински изделия от дърво на ЕТ „Натали-78“. Те са направени от бук, явор, череша и орех. Търсят се много, защото са екологично чисти и красиви, обясниха от фирмата.
На красотата е посветена и колекцията от бижута, изработени от полускъпоценни камъни, на фирма „Дайра“.

Още много модни идеи ще бъдат лансирани на Италианския фестивал на красотата и прическата от 26 до 28 октомври в Международен панаир Пловдив. По същото време там ще се проведат изложенията за колекционери „Булколекто“ и за домашни любимци „Зоо ревю“. Дните на дома, модата и хобито ще продължат с Международна киноложка изложба за всички породи А-САСІВ и финалите за Световната киноложка купа, които са под патронажа на министър-председателя Бойко Борисов (27 и 28 октомври).

Източници

Прочетете още

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook