Фотоконкурс “Моята цветна градина”

Фотоконкурс “Моята цветна градина”

Публикувано от bimbargo на 08 юли 2013 г.

Последна промяна на 08 юли 2013 г.

Фотоконкурсът “Моята цветна градина” се проведе за 6-ти пореден път. В продължение на два месеца изкусни любители и майстори градинари изпращаха снимки на своите градини в състезание за първото място. Към професионалното жури на Мосю Бриколаж тази година се присъедини актрисата Мартина Вачкова, която също се грижи за малка семейна градина, в която освен градински цветя отглежда и  ароматни билки. “Това е най-добрата антистрес терапия за работещи хора”, сподели тя на церемонията по награждаването на победителите.

Над 700 снимки се конкурираха за приза най-красив: двор, балкон, квартална, училищна и офис градини. Най-много предложения, от 91 участника, постъпиха за категория “Моята градина на двора”. Сред 500-те снимки първо място и ваучер на стойност 300 лева  спечели градината на Иванка Стоева от село Цацарово, Пловдив.

30 участника се състезаваха в категория “Моята градина на балкона” като са вложили много емоция и артистичност в това да превърнат сивия балкон в красиво място за почивка.  Победител  стана Антония Койчева от град Пловдив.

Една от най-интересните категории, която през годините набира все повече фенове е “Моята квартална градина”.  “Красотата е заразна”, каза с усмивка победителката Маргарита Горанова от Монтана. Тя сподели, че е започнала да се грижи за градината пред входа преди 5 години и сега всички девет входа пред блока поддържат зелените си пространства.

Тази година Мосю Бриколаж инициира две нови конкурсни категории Нашата училищна градина и Нашата офис градина. Детската градина от село Бъркач спечели първо място и ваучер от 300 лева с невероятния си уютен, подреден и цветен двор. Журито единодушно реши да даде поощрителна награда на всичките останали общо 11 участника в двете категории, тъй като предложенията са равностойни. Идеята на журито е по този начин да ги мотивира да участват отново догодина като използват стимулиращите награди, за да завършат  и дооформят започнатите градини.

“Мосю Бриколаж” състезателни категории 2013г:

“Моята градина на балкона”“Моята градина на двора”“Нашата  квартална градина”“Нашата училищна градина”


Източници

Етикети

Коментирай статията

Коментари

Няма коментари към тази статия.
Бъдете първият, оставил коментар

Вашият коментар

Абонамент

Ако искате да сте в крак с новостите от света на цветята, изберете от следните възможности:

Намерете ни във Facebook